talithanaarfrankrijk.reismee.nl

Liberté, Egalité, Fraternité

Omdat je als au pair toch nog best veel vrije tijd hebt (ik geef het nu zelf toe!), ben ik afgelopen week weer lekker veel de stad in geweest. Met mijn navigo pas kan ik overal heengaan waar ik maar heen wil, dus ik ben lekker vrij! Dinsdag heb ik me ingeschreven bij l'institut Parisien waar ik vanaf volgende week maandag 6 uur per week een taalcursus ga volgen, daar heb ik nu al erg veel zin in! Donderdag heb ik met de andere au pairs (jeunes filles in het frans) een wandeling gemaakt in een wijkje in de buurt van Rue Clichy. We hebben heel cultureel 2 musea bezocht, waarvan 1 een heel schattig oud frans huis was met theesalon. Daarna hebben we heerlijk geluncht in café les deux moulins, oftewel het café van Amélie Poulain. Vrijdag zijn we naar de Jardin du Luxembourg geweest en hebben daar gepicknickt. Het ging alleen wel regenen.. Toen zaterdagavond ook weer lekker uiteten bij een leuk restaurantje in de buurt van de Notre Dame. Met al die blonde meisjes trekken we altijd de aandacht van de obers en Neeltje kreeg zelfs het nummer van een ober die haar ‘très charmante' vond. Vandaag een wandeling gemaakt op Île St. Louis, een klein eilandje in het centrum. En als klap op de vuurpijl de week afgesloten met escargots! Jaja, met 3 andere stoere aupairs hebben we het maar gewoon eens geprobeerd en eigenlijk viel het nog best mee :), maar de kikkerbilletjes hebben we nog even uitgesteld..!

Het kan hier allemaal in Parijs! En er is altijd wel wat te zien of te doen, dus we zijn nog lang niet uitgekeken!

Verder gaat het ‘werk' hier thuis ook gewoon door. Donderdag was Aliénor jarig en dat werd 's avonds gevierd met taart en cadeaus. De vader van de familie noemt mij ‘future Aliénor', omdat we best wel op elkaar lijken. Aliénor is echt een schatje, dus ik vind dat niet erg om te horen! Ik kwam 's ochtends nogal slaperig de trap af toen ze me tegemoet kwam en toen kreeg ik meteen een knuffel en ze zei; je t'adore, je t'adore! Heel lief! Zaterdagavond had ze haar ‘soirée pyjama', 4 vriendinnetjes kwamen logeren en volgens Aliénor hadden ze een ‘nuite blanche' gehad. Dat wil zeggen dat ze de nacht hebben doorgehaald, want ze had maar 25 minuten geslapen zei ze. Maar toevallig kwam ik net in die 25 minuten thuis en dacht ik dus dat ze gewoon sliepen! Jaja..

Ook de oma van de familie was hier deze week, maar die was ook heel aardig voor me. Ik heb echt geluk dat ik in zo'n fijn gezin zit. Ze zijn ook nog altijd heel geïnteresseerd in me en zo leren we veel van elkaar. Al hebben ze nog steeds geen kaasschaaf gevonden voor me..

De titel zei eigenlijk al genoeg, maar dit was dan toch een iets uitgebreidere update. Tot de volgende!

En ook heel erg bedankt voor alle lieve leuke reacties, dat vind ik heel fijn!

Liefs, Talitha

Oh en ik heb óók foto's geplaatst! Foto's van de kinderen komen nog, die heb ik nog niet op de foto weten te krijgen..

eva

zullen wij de kaasschaaf in de herfstvakantie meenemen? haha
heel leuk en stoer van die slakken, we geloven het amper !

dikke kus

Marieke

Klinkt allemaal echt gewoon als een droom! En heb jij al een leuke Franse buurman ofzo op het oog? (A)
Ik wil ook een keertje langskomen hoor! Moet nog wel wat sparen xD Maar komt goed!

xxxhug

Mathilda

Daar ben ik weer! Ik wil je een compliment geven omdat jouw manier van schrijven erg prettig is om te lezen. Het is wel gewaagd dat je slakken hebt gegeten.

Wilma Cornelisse

Weer een leuk verhaal hoor en de foto"s doen het ook goed. Wel stoer hoor slakken eten brbrbr. We blijven je volgen groeten van ons

opa

Beste Talitha,

Je laatste bericht gelezen. We zijn een beetje jaloers op de vele mogelijkheden die je daar heb.
Wat een leuke groep jonge dames!
We hebben je foto`s bewonderd en gelijk gezorgd dat je er meer kan maken!
We zijn voor 2 weken in Zwijndrecht en het weer is goed. We krijgen volgens de weermannen een mooie nazomer.
Omdat wij ook in het buitenland zijn geweest weten we dat het toch niet altijd meevalt zonder je familie.
Daarom veel schrijven en foto`s maken!
We wensen je veel plezier en maak het!

Opa en Oma.

JelievenichtjeHanna

Hoi j hebt dus al erg naar je zin leuk om te horen..
Heb je Cherry al ontmoet?? ;P
Vertel je no een keer uitgebreid over de kinderen en plaats je foto's van ze??

xxxxxxxJelivenichtjeHanna

JelievenichtjeHanna

Slakken bleh!

keescornelisse

Lieve Talitha, Het is me een "plaisir"je "histoire"te lezen! Oui, le fabuleux destin de Talitha Corneille (is zo makkelijker uitspreken voor de Francaises en Francais.... Continuez comnme ca!

Un accolade de ton grandpere KC

Judith

stoer hoor, slakken eten ;)
Best toevallig, wij hebbeb deze week bij frans Amelie gekeken. De film heeft echt zo'n leuk frans sfeertje, en daar zit jij dan in (:. Volgens mij is je au pair droom echt uit gekomen met zo'n leuke gezin, veel plezier!
kusjudith