Elle est belle la france
De tijd vliegt. Over een dag (

De winter is voorbij gevlogen. Niet alleen de weken gingen heel snel, maar ook de dagen. En om jullie een idee te geven hoe zo'n dag als aupair eruit zag, dit was gisteren mijn dag:
‘s Ochtends werd ik wakker van de werkmannen die kwamen. De familie woont nu al anderhalf jaar in dit huis, maar er wordt nog volop gewerkt. Vandaag gingen ze verven, dus het hele huis stonk. Om kwart voor 9 toen de gastvader naar zijn werk ging, kwam ik mijn bed uit en toen heb ik de meisjes wakkergemaakt. De oudste was al naar school, maar de kleintjes zijn altijd vrij op woensdag. 's Ochtends is dan activiteit 1: dans. De kleinste van 5 vind dit maar stom omdat ‘je dan moet dansen'. Gisteravond hadden we al afgesproken dat ze gewoon zou gaan, dus uiteindelijk ging ze zonder veel gezeur naar dans. Tussendoor zijn we nog even naar de bibliotheek geweest en 3 uur later gingen we met ons baguette onder de arm weer richting huis. Daar dejeuner oftewel lunch met kip en rijst. En dan door naar activiteit 2: piano. En terwijl haar grote zus piano speelt zit de kleinste heerlijk haar eigen gezicht te betekenen op de DS.. Ze weigert wel om vader jacob te spelen en wil alleen de stukken van d'r zussen spelen! Na piano naar huis weer en daarna hebben ze de rest van de middag met de playmobile gespeeld. Dan om 4 uur een heel belangrijk moment van de dag: le goûter. Op de verpakking van deze heilige koekjes wordt dit vertaald als ‘vieruurtje'. Hierna kunnen ze er weer even tegenaan tot het weer tijd is voor het diner. Ik zat op een hoge kruk en werd aangesproken met ‘meesteres' waar we met z'n vieren hard om konden lachen en het was dus een erg gezellige maaltijd met mijn meisjes! Na het diner kregen we nog een dansvoorstelling van de oudsten en toen heb ik ze op bed gelegd.
Hoe een dag ook kan gaan:
's Ochtends breng ik de meisjes naar school toe of ga zelf 2 uurtjes naar school en daarna ben ik helemaal vrij tot ik de meisjes weer op moet halen van school! De afgelopen weken was het aardig koud, maar dat kon de pret niet drukken. Ik heb geschaatst op de Eiffeltoren, ben naar het wassenbeeldenmuseum van Parijs geweest, heb een ijshockeywedstrijd bezocht, cupcakes gegeten, het Louvre bezocht (voor pas de tweede keer dit jaar..), nog een museum bezocht, sneeuwballen gegooid, loempia's gegeten in Chinatown en tot slot vandaag de allerlekkerste macarons van Parijs gegeten met Neeltje die helaas alweer terug gaat naar Nederland..
Ondanks dat alles was het toch een redelijk rustige winter en nu is het weer tijd om te bewegen! Eerst ga ik onwijs hard genieten van deze drukke vakantie en daarna ga ik weer vol aan de bak met alle nieuwe uitdagingen, mensen en dingen die hopelijk weer op mijn pad komen!
Bonnes vacances etbientôt!
Oh en ik heb ook foto's gepost!
heel erg leuk! en niet te vergeten over 11 weken sta je weer op Gare Du Nord om je zusje op te halen:)
kusjes
heey Talitha,
Samen met me ouders en Agnes hebben je verhaal gelezen. je schrijft leuk! fijne vakantie!!
x liset