Aujourd'hui, je suis votre guide!
Drie weken geleden zat ik nog in de sneeuw in Tignes, waar ik het skiën aardig onder de knie heb gekregen. Het was een erg leuke ervaring en ik ga zeker nog een keer op wintersport! Met de familie was het ook heel gezellig, al konden die allemaal al wel veel beter skiën dan ik.. Maar aan het einde van de week kon ik aardig meekomen en zo werd de week feestelijk afgesloten met natuurlijk een kaasfondue!
Nu weer terug in Parijs wat helemaal opbloeit, een paar dagen zon en iedereen is meteen weer in zomerstemming!. Iedereen trok meteen zijn dikke jas en trui uit en er lagen zelfs al mensen halfnaakt te zonnen op de oevers.. Ook op mij heeft het mooie weer een heel goede werking. Hardlopen, lopen, naar het park met de meisjes, varen met de echte toeristenboot en vooral lekker in het zonnetje langs de Seine zitten. En zo heb ik dus in de afgelopen week al weer meer gedaan dan de laatste weken bij elkaar. Met dat sombere weer was ik wel flink klaar en nu ben ik helemaal klaar voor de laatste 4 maanden hier in Parijs.
Komende week maak ik mijn laatste trimester school nog af en daarna ben ik daar ook klaar mee! En omdat ik toch nog wel wat wil doen, ga ik (fiets)rondleidingen geven aan Nederlandse toeristen hier in Parijs! Er zit hier in Parijs een Nederlandse fietswinkel die dit organiseert en hierdoor fiets ik nu dus heel Parijs door! Heel leuk om de stad ook zo mee te maken, op de fiets kan je overal snel komen en zie je alles weer heel anders dan te voet. Vanochtend heb ik voor het eerst zelf een tour gegeven en dus 13 man op de fiets de stad laten zien. Het verkeer , de groep én de route in de gaten houden is soms wel hard werken, maar dat gaat vanzelf makkelijker na een tijdje hoop ik. In drie uur en 18 kilometer ga je van de Eiffeltoren naar de Notre Dame en van het Centre Pompidou naar Musée d'Orsay. Kortom langs alle belangrijke plekken en daar weet ik dan vervolgens weer een mooi verhaaltje bij te vertellen J! Zo heb ik ook weer veel geleerd over Parijs en haar monumenten!
Zoals altijd: de tijd vliegt en na een halfjaar heb ik hier nog steeds niet alles gezien, dus ik heb nog zat te doen de komende maanden (gelukkig)! Komend weekend ben ik even thuis voor een open dag en daarna krijg ik bezoek van Eva voor mijn verjaardag!
Ik hou jullie op de hoogte!
A bientot!
Ik heb er Echt heel veel zin in! Kusje
Leuk om weer te lezen ita!
Ik ben jaloers op het lekkere weer zeg! En wat superleuk dat je die fietsrondleidingen geeft!
Liefs
Je bent lekker sportief bezig met skien, lopen, hardlopen en ook fietsen.
Met het heerlijke zonnetje erbij is het genieten.