talithanaarfrankrijk.reismee.nl

Heureux qui comme Ulysse..

Een kwart van mijn grote reis zit er al weer op en ik ben inmiddels toch al flink gewend geraakt aan het franse leventje. Er zijn zoveel dingen waarvan ik nooit had gedacht dat het voor mij normaal zou zijn. Kleine dingen als warm eten tussen de middag, steeds nieuwe (internationale) vrienden maken, mijn eigen was draaien, eten koken voor mezelf en de meisjes enzovoort.

Maar ook de grotere dingen zoals: frans praten de hele tijd, drie kleine zusjes erbij, 's ochtends om 8 uur de trein nemen naar Parijs om naar school te gaan of zomaar even met de trein naar de stad om wat te bezoeken of gewoon lekker rond te lopen. Het frans praten kost me nu steeds minder moeite, dat vind ik eigenlijk nog het fijnste van allemaal. Ik kan nu lekker met de meisjes praten en toen afgelopen week de opa van het gezin kwam eten kon ik ook aardig meekomen met mijn frans. Hij gaf me ook een compliment voor mijn goede en accentloze frans! Ook ga ik volgende week een paar uurtjes helpen in de klas bij de jongste, een goede proef voor mijn frans!

Natuurlijk zijn er ook dingen die altijd moeilijk blijven en dan gaat het vooral om het contact met thuis. Al gaat dat heel goed via mail/msn/skype/facebook, maar zomaar even langsgaan of praten gaat natuurlijk niet.

Gelukkig krijg ik daar heel veel voor terug en ik heb ook nauwelijks tijd om er echt bij stil te staan. Het gaat allemaal zo snel en ik doe nog steeds heel erg veel! Vorig weekend zat ik nog in Normandië met de familie, want zoals mijn gastvader het zegt: Parijs is zo leuk dat alle parijzenaren in het weekend massaal de stad verlaten.. Doordeweeks was het erg gezellig met de meisjes thuis, ook al was de jongste een beetje ziek. Ze was verkouden en moest steeds hoesten dus dat betekende 4 keer per dag 2 verschillende medicijnen innemen én voor het slapen gaan nog eens extra medicijnen! Het gaat nu wel beter met haar.. Vandaag gaan we naar het circus, daar heeft de familie kaartjes voor gekregen van een vriend! Natuurlijk ging dat weer heel spontaan en op het laatste moment, maar goed ik mag niet klagen hier! Zondag een dagje naar Disneyland en daarna is het weekend al weer voorbij.

Nu begint hier in Parijs ook echt de winter en gaan we dus een donkere tijd tegemoet, maar met 31 000 kw/h aan lichtjes alleen al op de Champs-Elysées , moet dat in de ‘ville de lumières' toch wel goed komen ;). Ook staan er nog zat leuke dingen op het programma! En dan kom ik over 5 weekjes weer even terug naar Nederland, uiteraard plein d'usage et raison!

A bientôt!

Corinne

Hoi Talitha

Wat leuk om steeds je berichten uit Parijs te lezen. Het klinkt lekker dynamisch bij je familie; disneyland, Normandië, etc. En heb je net zo lang gewacht met je verkering todat je op de Eiffeltoren kon worden gevraagd (grapje)? Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar hem. Geniet maar lekker daar in Parijs, al zijn we natuurlijk ook blij als je straks even terug bent. Hanna was vorige week jarig en daar moest ze jou missen, maar tot haar grote vreugde was Eva er. groetjes, Corinne

marianne

wat een leuk verhaal. En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar je ervaringen in de klas.

Ik ben blij dat je beseft dat je boft maar dat het ook niet altijd leuk is...

tamara

Leuk dat je naar eurodisney bent geweest
Ik hoop dat je het leuk vindt in Frankrijk.
Ik sta te popelen dat je met kerst terug naar Nederland komt.

suze van de pol

ha Talitha
leuk om te lezen allemaal... een geweldige ervaring lijkt me. veel plezier en groetjes van je buuf

wilma

Wel een late reaktie maaaar..... had dit bericht gemist.
Ik vindt het stoer hoor wat je allemaal meemaakt, is voor mij toch een andere Talitha die ik ken. Zo ondernemend in die grote stad en bij een vreemd gezin waar je, je draai aardig in heb gevonden.
Ook leuk dat je met collega aupairs mee optrekt. Nog heel veel leuke dagen en tot met de kerst liefs Marc en Wilma